Hoppa till innehåll
Kvinna i vit blus och namnskylt med Tiohundras logotyp framför tegelbyggnad med texten Lasarett.

Susanne Bergenbrant Glas slutar som chefläkare i Tiohundra

2024-08-29

Den 1 september lämnar Susanne Bergenbrant Glas sitt uppdrag som chefläkare i Tiohundra för att på heltid arbeta med förvaltning och avveckling av journalsystemet TakeCare i Region Stockholm. ”Tiden i Tiohundra har varit otroligt spännande, utmanande och utvecklande” säger hon.

​​Susanne Bergenbrant Glas började i Tiohundra i januari 2013 och arbetade till en början som verksamhetschef för området medicin och geriatrik. Sedan 2014 är hon chefläkare för hela Tiohundra. Uppdraget lämnar hon nu över till Marie-Louise Ovesjö, som redan är chefläkare för Norrtälje sjukhus och primärvården.

Patientsäkerhet i centrum

Från den 1 september arbetar Susanne Bergenbrant Glas som chefläkare och objektägare på Regional Vård- och Läkemedelsprocess (RVLP) för hela Region Stockholm, ett uppdrag som hon haft på halvtid sedan 2023.

– Arbetet går bland annat ut på att se till att utfasningen av TakeCare blir så patientsäker som möjligt, till exempel att ingen viktig information försvinner i bytet av system, säger hon.

Avvecklingen av systemet och bytet till ett nytt kommer att pågå under flera år. 

Integrerad vård och omsorg fungerar

Susanne Bergenbrant Glas ser med glädje tillbaka på de nästan tolv år hon arbetat i Tiohundra.

– Jag har sett Tiohundra gå från att vara ett projekt till att bli en permanent organisation. Sen kom en pandemi där vi verkligen fick se att idén om integrerad vård och omsorg fungerar.

– Det har också varit spännande att se den senaste tidens digitala utveckling, det är något jag verkligen brinner för.

 

Höstsol på tegelbyggnader, grönska i förgrunden

Akutsjukhuset i Roslagen

Region Stockholms nordligaste akutsjukhus har närakut, akutmottagning, intensivvård, röntgen och specialistmottagningar.

Flagga med Tiohundras logga

Det här är Tiohundra

Sammanslagningen av sjukvård och omsorg i samma företag gör vårdbolaget Tiohundra unikt i Sverige.