Hoppa till innehåll
Två kvinnor ute i solen. Bakom dem en tegelvägg med texten "Ditt sjukhus i Roslagen"
​Sjukhuschef Catarina Pommer och Susanne Wallberg, verksamhetschef på Karolinska universitetssjukhuset.​

Positiva patienter efter cancerbehandling på Norrtälje sjukhus

2024-09-05

Under sommaren har ett samarbete mellan Karolinska universitetssjukhuset och Norrtälje sjukhus gjort det möjligt för cancerpatienter att få behandling i Norrtälje. En utvärdering visar att många av patienterna har positiva erfarenheter av lösningen.

Närhet, tidsvinst och känd miljö var några av de fördelar som patienterna lyfte i en enkätundersökning. 89 procent av de svarande önskade få sin behandling i Norrtälje om möjlighet fanns och 100 procent uppgav att de kände sig trygga med att få behandling i Norrtälje.

Underlätta för patienterna

Behandlingen har utförts av personal från Karolinska universitetssjukhuset och syftet har varit att underlätta för patienter som bor i eller tillbringar sommaren i Norrtälje kommun. Eftersom Norrtälje sjukhus drar ner på antalet vårdplatser på sommaren har det varit möjligt att låna ut en del av en vårdavdelning för cancerbehandlingen.

– Vi tycker att samarbetet med Karolinska universitetssjukhuset har fungerat väldigt bra, och patienterna verkar också nöjda. Vi skulle gärna göra det här igen, säger Catarina Pommer, verksamhetschef på Norrtälje sjukhus.

Höstsol på tegelbyggnader, grönska i förgrunden

Akutsjukhuset i Roslagen

Region Stockholms nordligaste akutsjukhus har närakut, akutmottagning, intensivvård, röntgen och specialistmottagningar.

Flagga med Tiohundras logga

Det här är Tiohundra

Sammanslagningen av sjukvård och omsorg i samma företag gör vårdbolaget Tiohundra unikt i Sverige.